• slide-1.png
  • slide-2.png
  • slide-3.png
  • slide-4.png
  • slide-5.png
LET OP:
Heb je een technische vraag, of heb je een technische tekening nodig?

-Vul je chassisnummer in op je profiel: hyundaiclubholland.nl/index.php?option=c...rdetails&Itemid=1804
Of geef je chassisnummer op in het forum(geen voorkeur)
- Als iemand je vraagt bepaalde handelingen te doen , doe dat dan en geef gericht antwoord terug.
- Probeer zo duidelijk mogelijk het probleem te omschrijven.

Voldoe je niet aan bovenstaande kan het gebeuren dat er geen antwoord op je vraag gegeven wordt.

Verwarming; Links warme en rechts koude lucht.

  • Alias
  • Onderwerp Auteur
  • Premium Member
  • Premium Member
Lees meer
7 jaren 3 dagen geleden - 7 jaren 2 dagen geleden #27112 door Alias
Defecte verwarming in Grandeur. Oorzaak defecte motor van temperatuurregelaar (klep). Deze zit rechts boven het gaspedaal tegen het verwarmingshuis gemonteerd met drie schoeven (parkers) en bedient een klep in het verwarmingshuis voor de regeling mengsel koude/warme lucht. Het wordt aangestuurd door de ingestelde binnentemperatuur. Het onderdeel kost bij de dealer 145 euro. Met enige inspanning zelf te vervangen. Demonteer daarvoor het deel van het dashboard onder het stuurwiel. Dat is bevestigd met twee parkers , links en rechts onder, alsmede met een parker achter het klepje van de zekeringen (links aan de zijkant van het dashboard), verder zit het vast met klemmen, dus met enige kracht dat dashboarddeel los trekken. Vervolgens het frame waarin de moter is bevestigd losschroeven en de stekker eruit nemen. In omgekeerde volgorde het nieuwe onderdeel monteren. Let op dat de blauwe geleider op de motor goed zit ten opzichte van de handel van de klep. TIP: zet de klep met de hand in de koude of warme stand en de nieuwe motor ook in een van de twee standen en dat regel je door de motor voor montage aan te sluiten op de stekker en de binnen temperatuur in te stellen op LO of HI. De Engelse term voor dit onderdeel is Temperature Control Actuator en bij de Ned. Hyundai dealer is het bekend onder de naam Actuator motor. Zie bijgaande foto's.

P.S. In deze beschrijving werkte de verwarming aan de bestuurdersuurderszijde niet. Het kan ook voorkomen aan de passagierszijde. Dan betreft het een vergelijkbaar mechanisme, maar niet dezelfde uitvoering. Deze bevindt zich links achter het dashboardkastje. Met de vervanging daarvan heb ik echter geen ervaring

17-12-2021 Tucson HEV 230 pk Premium, Silky Bronze Two Tone Dark Knight, besteld. Verwachte levering (augustus 2022), oktober 2022. Levering 28-1-2023.
Bijlagen:
Laatst bewerkt 7 jaren 2 dagen geleden door Alias.
De volgende gebruiker (s) zei dank u: EJV

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

Lees meer
7 jaren 2 dagen geleden #27119 door Arnold
Bedankt voor het plaatsen :-)

Verstuurd vanaf mijn ZUK Z1 met Tapatalk

Nice and smooth.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.